Fòrum dels barris

Per als joves de Sant Salvador visibilitzar tot el que té de bo el barri és un dels seus objectius. Utilitzar l’art de capturar moments, es converteix en una eina molt potent per explicar el què passa i com impacta a la vida dels veïns i veïnes. Per això, des de la intenció de brindar eines d’autoorganització col·lectiva a aquest ímpetu per voler aportar coses bones al barri, la Comunalitat Urbana de Tarragona ha organitzat 5 sessions de formació sobre com estructurar projectes comunitaris.

Els joves participants, majoritàriament d’origen migrat, que han participat a les sessions han après sobre economies comunitàries, comunicació, gestió i finançament de projectes. Un itinerari formatiu que s’ha realitzat al Centre Cívic del barri, un espai que té la voluntat d’acollir aquest tipus d’iniciatives que ofereixen eines d’apoderament juvenil.

Fruit d’aquestes sessions, s’ha impulsat un projecte sense ànim de lucre de serveis de fotografia i vídeo professional, liderat i gestionat pels mateixos joves, anomenat Associació Bloc 23. Amb una visió comunitària capturen moments per al canvi social. Avui celebrem que al barri ja no hi ha només 22 blocs, sinó que ha arribat el Bloc 23 per aportar el seu granet de sorra i construir un barri i una ciutat molt més inclusiva.