/QUI SOM

Som la Comunalitat Urbana de Tarragona, un programa públic que té per objectiu impulsar la creació de projectes d’ajuda mútua i d’economia social i solidària que resolguin necessitats de la ciutat i de les ciutadanes, de la mà del teixit veïnal i associatiu, del comerç local i de les xarxes de suport mutu als barris de Sant Salvador, Sant Pere i Sant Pau, la Part Alta i la Part Baixa, inicialment.

Al Fòrum dels Barris hi trobareu formació, l’assessorament, la mentoria, la dinamització, la gestió econòmica, i una infinitat d’accions enfocades a protegir i potenciar l’economia del bé comú de la ciutat des de la intercooperació entre els diferents agents urbans de la ciutat.

Actuem de forma comunitària, per això fem servir les Derives Urbanes com a metodologia d’exploració i la participació. Aquesta metodologia permet, a qui participa, descobrir i intervindre la ciutat utilitzant el cos com a eina principal. Les derives permeten sentir-pensar el territori i redescobrir la ciutat físicament i emocional. Reivindica el dret que tenim totes les persones d’accedir-hi des d’una mirada transversal, tenint molt presents les diferents interseccions per les quals travessen els cossos i les ments.

El Fòrum dels Barri som…

COMERÇ LOCAL I CONSUM CONSCIENT

Fem créixer els mercats de proximitat i els de carrer. Dinamitzem i reactivem les associacions de comerciants dels barris, apropem l’agroecologia i la consciència ecològica al comerç i potenciem les xarxes i els grups de consum existents.

ECONOMIES COMUNITÀRIES I TRANSICIÓ ECOLÒGICA

Impulsem una economia circular a la ciutat a partir d’espais comunitaris de reparació, xarxes i mercats d’intercanvi i bancs de recursos compartits que donen resposta tant a organitzacions com a persones particulars.

DRET A LA CIUTAT: CIUTAT AMABLE I CURES

Treballem per aconseguir espais més segurs per la convivència i per aportar opcions d’urbanisme feminista i de transport públic/comunitari que faciliti les connexions entre els barris. Espai de participació ciutadana intergeneracional i inclusiva. Creació de xarxes ciutadanes de suport mutu. 

TREBALL DIGNE I FEMINISMES

Apostem per la millora de les condicions laborals de les persones que desenvolupen feines precaritzades, com les de l’àmbit de les cures, la cultura i l’acció social i comunitària, especialment les de les persones migrades, les dones i les persones joves.

ESPORT I CULTURA COM A EINES COMUNALS

Capacitem entitats esportives i culturals perquè pugui millorar el seu impacte comunitari. Apoderem la ciutadania i generem compromís col·lectiu, vincle i sentiment de pertinença.

LES COMUNALITATS URBANES

Són un programa del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya destinat a protegir i potenciar xarxes econòmiques urbanes a través de l’economia de proximitat als barris i ciutats. Són una eina més de recuperació econòmica i de reactivació de l’economia productiva i reproductiva, aprofundint en els valors vertebradors de l’economia i la societat catalana (emprenedora, activa, col·lectiva) i afegint-ne d’altres imprescindibles per encarar el futur des d’una mirada transformadora: feminisme, ecologisme, innovació tecnològica i col·laborativa, etc. Hi ha un total de 22 Comunalitats Urbanes a 18 ciutats de tota Catalunya.

La Comunalitat Urbana de Tarragona és un projecte de participació ciutadana que s’articula a través de l’aliança de 14 organitzacions de la ciutat de Tarragona. Compta amb una assemblea de totes les entitats que participen de la Comunalitat Urbana i un Comitè que agrupa les entitats que contribueixen en el pla de treball des de les seves experteses.

/CONTACTE

comunalitat@forumdelsbarris.cat

/SEGUEIX-NOS

Impulsa

Logo Fòum dels barris

Promou i finança