Fòrum dels barris

L’Associació de Dones Africanes de Tarragona és una entitat comunitària amb l’objectiu de promoure la inclusió i l’apoderament de les dones migrades i en condició de racializació.

Taller Drets i Salut reproductiva realitzat en el Espai d’Entitats del Serrallo.

Més de 40 dones han participat a les activitats del projecte Dones Africanes Empoderades, impulsat per l’Associació de Dones Africanes de Tarragona (AMAT), amb l’objectiu d’oferir espais de participació inclusius i antiracistes que promoguin l’autocura i l’autoprotecció.

La iniciativa ha consistit en 4 trobades presencials basades en l’educació popular que han servit per conversar sobre temes que preocupen a les dones negres i migrades de la ciutat. Temes com la violència de gènere, els drets sexuals i reproductius, la cura comunitària i l’accés a la salut de les dones migrants.

El projecte ha comptat amb el suport de la Diputació de Tarragona i ha generat aliances amb altres entitats antiracistes de Catalunya com Mika Sororidad Internacionalista, L’Associació de Dones Immigrants Subsaharianes ADIS i la Red Antiracista.

Així mateix, l’AMAT ha rebut acompanyament especialitzat de la Comunalitat Urbana de Tarragona en la redacció i justificació de projectes, en l’organització interna, en recursos administratius i en comunicació estratègica de projectes.

Categories