Fòrum dels barris

Aquesta ha estat una oportunitat per descobrir la història, la memòria democràtica i les lluites veïnals del barri

La Comunalitat Urbana de Tarragona ha organitzat la 2a Passejada per la Memòria, en aquest cas al barri de Sant Salvador. Aquesta activitat, coordinada per la cooperativa L’Escamot i el periodista Enric Garcia Jardí, té com a objectiu posar en valor la història, la memòria democràtica i la lluita veïnal del barri.

A l’inici de la passejada s’ha fet una introducció sobre els orígens històrics del barri. Després, el recorregut ha fet diverses parades temàtiques per conèixer personatges, anècdotes i aspectes rellevants de la història del barri. Les dues primeres parades s’han centrat en la memòria democràtica, abordant les figures d’algunes veïnes i esdeveniments clau de la lluita antifranquista i la història del periodisme local. Les dues darreres parades han destacat les lluites per aconseguir tenir equipaments públics essencials com educatius, sanitaris o comunitaris, així com la importància del moviment associatiu en aquests processos. Ha estat una nova oportunitat per conèixer i valorar com l’autoorganització ciutadana és condició necessària per aconseguir la transformació i la millora del nostre entorn.

Aquesta activitat forma part del pla de treball de la Comunalitat Urbana de Tarragona i dona continuïtat a anteriors activitats dins de l’Eix sobre el Dret a la Ciutat, com la Pedalada per la Memòria pels barris de Ponent i la Passejada per les Hortes de Tarragona.

Categories