Fòrum dels barris

Veïns i veïnes de la ciutat s’ajunten per a posar en pràctica el seu antiracisme i reclamar igualtat de tracte per a totes les persones a Tarragona.

Cada dues setmanes veïns i veïnes de diferents barris de la ciutat es reuneixen en l’espai Cafè Migrant: antiracisme en comunitat per a posar el seu coneixement, experiència i privilegis al servei de la comunitat migrant, això amb l’objectiu de reclamar serveis bàsics per a totes les persones en igualtat de condicions.

L’espai serveix per acompanyar en l’accés a serveis bàsics com l’empadronament i la sanitat pública, drets que en l’actualitat es troben en disputa a causa de les pràctiques racistes que diferencien l’accés segons l’origen, les condicions econòmiques i fins i tot el color de pell de les persones.

Les reunions es programen els dimarts i es desenvolupen des d’una metodologia decolonitzadora que empodera, alhora que es comparteix un cafè, un te o un dolç típic marroquí. Un espai segur que s’implementa amb component de justícia lingüística en oferir traducció simultània al català, al wolof, a l’àrab, al francès, a l’anglès i al castellà. Les trobades tenen lloc de 18 h a 20 h al carrer Reding, número 39.

El Cafè Migrant és una iniciativa de la Xarxa Antiracista, una entitat de base comunitària que reclama un antiracisme més pràctic i que interrompi les estructures colonialistes amb l’objectiu de garantir una millor qualitat de vida per a les persones en condició de racialització.

Categories