Fòrum dels barris

Tarragona estrena un centre de creació col·lectiva i de promoció de l’economia social i solidària local. És un projecte liderat per La Teulada, la Xarxa Cooperativa de Tarragona, que ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona, de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya i de Coop57.

Tarragona estrena un centre de creació col·lectiva i de promoció de l’economia social i solidària local. És un projecte liderat per La Teulada, la Xarxa Cooperativa de Tarragona, que ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona, de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya i de Coop57.

La xarxa d’organitzacions de l’economia social i solidària és cada cop més extensa i diversa a la ciutat. Dins del centre de creació col·lectiva, la Comunalitat de Tarragona compta amb un espai propi per atenir-se als projectes comunitaris que requereixen l’acompanyament, l’assessoria o la mentoria de Fòrums dels Barris.

Amanda Pérez, representant de La Teulada, ha explicat que “disposar d’estructures i espais de referència, com s’ha vist a altres ciutats i moviments col·lectius i autoorganitzats, ajuda a fer un pas endavant per la
consolidació i el posicionament d’aquests projectes a l’entorn més proper”. És per això que Tarragona ara compta amb un equipament de 160 m2 de superfície útil destinat a organitzacions i col·lectius que s’han construït sobre la base dels valors del cooperativisme i que generen dinàmiques transformadores a la ciutat.

El local, està situat a la planta baixa del número 22 del carrer Pin i Soler, inicialment donarà cabuda a 5 projectes cooperatius de la ciutat de forma estable: Actua, L’Escamot, Cuentropia, El Far Cooperatiu i Fòrum dels Barris la Comunalitat de Tarragona.

També en confluència a l’obertura del local, La Teulada impulsarà aquest 2023 una proposta cultural gràcies al programa “L’Empenta, ajudes al foment del cooperativisme” que li ha concedit la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya. Simona Cerri, membre del Consell Rector de la Federació, ha afirmat que “un dels reptes fonamentals és promoure aquest tipus d’iniciatives, pols i ecosistemes cooperatius, de manera local”. Un projecte que consistirà en la programació de diverses jornades culturals per a la difusió del cooperativisme a la ciutat: xerrades, taules rodones, tallers de contes, etc. per apropar l’economia social i solidària a la ciutadania, obrint físicament el local i sent eix vertebrador del foment del cooperativisme al conjunt de la ciutat i del territori.

Aquesta iniciativa és pionera a la ciutat i obre una porta a les polítiques públiques de desenvolupament local de Tarragona, ja que es tracta de la primera iniciativa d’aquest nivell en l’àmbit de la col·laboració publicocooperativa.

El local està situat a una planta baixa amb característiques molt especials.
Es tracta d’un espai en forma d’U, amb doble accés al carrer Pin i Soler, girant al al voltant del celobert i el nucli d’escales de l’edifici on es troba i compta amb accés al pati del darrere de la finca.

Si us interessa conèixer més del centre de creació col·lectiva o de la Comunalitat de Tarragona escriu un correu a comunalitat@forumdelsbarris.cat

Categories